درد دندان کودکان ، معمولا خوردن و آشامیدن و به خصوص خواب شبانه کودک را مختل میکند. علاوه بر آن پدر و مادر نیز نگران و به دنبال راه حلی برای نجات فرزند خود از این درد آزار دهنده هستند. ابتدا بهتر است علل دندان درد کودک را بشناسیم و بعد به درمان دندان درد کودکان در منزل بپردازیم.
علل دندان درد در کودکان
وقتی کودک شما از دندان درد شکایت دارد، قدم اول این است که خود، دهان کودکتان را معاینه کنید. البته با خونسردی و بدون نگرانی. چرا که اضطراب، کودک شما را نیز مضطرب میکند و اگر نیاز به مراجعه به دندانپزشک باشد همکاری او را به شدت تحت تاثیرقرار میدهد. بسیاری از موارد دندان درد در کودکان ناشی از گیر غذایی است. ممکن است درد ناشی از یک التهاب لوزه باشد و در واقع کودک گلودرد را با دندان درد اشتباه گرفته است. بعضا التهاب لثه جنرالیزه در بچه ها ناشی از عدم رعایت بهداشت یا تبخالهای دهانی اولیه که با قرمزی و التهاب شدید لثه همراه است، کودک را بی تاب میکند. و اما بعضا پوسیدگی دندان ( شکستگی کنار دندان، تغییررنگ قهوه ای آن) عامل درد دندان شیری کودکان شماست. اگر هیچ کدام از موارد فوق نیست احتمالا کودک شما در حال در آوردن دندان جدید است که معمولا در سن ۶ سالگی و در پشت آخرین دندان شیری است و لثه روی آن تحت فشار است.
درمان دندان درد کودکان در منزل
۱. تمامی دندانهای کودک را با نخ دندان تمیز کنید ، به طوری که هیچ باقیمانده غذایی لابلای دندانهای او نباشد. سپس دندانها را کاملا
مسواک زده و از او بخواهید با آب نمک ولرم دهانشویه کند. معمولا تکرار دهانشویه حتی در مواردی که دندان درد کودکان ناشی از پوسیدگی باشد کمک بزرگی به رفع آن میکند.
۲. اگر پوسیدگی در دهان کودک مشاهده نمودید، راه حلهای مقطعی تا مراجعه به دندانپزشکتان شامل؛ تمیز کردن دهان کودک ، پرت کردن حواس او به بازی و چیزهای مورد علاقه اش و در صورت بی تابی استفاده از مسکن ها مثل شربت ایبوپروفن مطابق دستور پزشک کودک میباشد.
اکیدا از آسپرین برای تسکین درد دندان کودکان استفاده نکنید چرا که خطر ابتلا به سندرم ری (Ray syndrom) را بالا میبرد.
۳. کمپرس آب گرم و در بعضی موارد آب سرد میتواند مسکن دندان درد کودکان باشد.
۴.به هیچ عنوان برای کودکان از مسکنهای موضعی مثل اسپری لیدوکایین، گل میخک، قطره دنتول و… استفاده نکنید.
چه کنیم که کودکمان دندان درد را تجربه نکند؟
۱.همزمان با رویش اولین دندان شیری در دهان کودک با دندانپزشک مشورت کنید.
۲. معاینات دوره ای دندانپزشکی کودک را جدی بگیرید. بگذارید کودکتان فرهنگ حفظ سلامتی خود را از همین سنین تجربه کند.
۳. حداقل روزی یکبار خودتان برای کودکان زیر ۹سال مسواک بزنید.
۴. نخ دندان حتی برای دندانهای شیری معجزه میکند.
۵.استفاده از شیرینی جات و شکلاتها را در کودکان خود به حداقل برسانید.
۶.فلوراید تراپی دوره ای را برای کودکتان مد نظر داشته باشید.
۷.مصرف شیر و لبنیات را در برنامه غذایی کودکتان بگنجانید.
یک دیدگاه بنویسید